BAGVÆRK

Tekstur er et udtryk for konsistens og mundfornemmelse. Sukker påvirker teksturen af rigtig mange levnedsmidler. I bagværk har kombinationen af sukker, vand og stivelse i melet betydning for konsistens, sprødhed og tæthed. Sukker giver volumen og konsistens i brød og kager, og du ændrer teksturen, når du skruer op og ned for sukkermængderne.

Opskrift

Småkager

ca. 30 stk.
12 min.
175°
  • 4 dl hvedemel
  • 1 dl kartoffelmel
  • 1,5 dl Dansukker Flormelis
  • 1 tsk. Dansukker Vanillesukker
  • 200 g smør eller margarine

Bland hvedemel, kartoffelmel, flormelis og vaniljesukker. Tilsæt derefter smør/margarine og ælt dejen sammen. Form dejen til en rulle, ca. 3 cm i diameter. Skær rullen i 0,5 cm. tykke stykker. Tryk evt. et mønster ned i hver småkage med en gaffel. Læg småkagerne på en bradepande med bagepapir. Bag midt i en forvarmet ovn på 175º i ca. 12 minutter. Lad kagerne afkøle.

FORSKELLIGT SUKKERINDHOLD GIVER FORSKELLIG KONSISTENS
Bruger du meget sukker, bliver småkagerne hårde, og bruger du lidt sukker, bliver småkagerne mindre hårde. Samtidig har størrelsen på sukkerkrystallerne indflydelse på konsistensen. Flormelis giver mere pulveriserede småkager end småkager med almindeligt sukker. Prøv alternativt at erstatte flormelis med sukker og reducere mængden af flormelis, for at se sukkerets virkning på konsistensen.

Erstat 1,5 dl Dansukker Flormelis med:


Alternativ 1       1,5 dl Dansukker alm. sukker

Alternativ 2       0,5 dl Dansukker Flormelis